Ingredienser:
600 – 800 g. frisk fersk ørred-fillet med skind
1 frisk selleritop
2 røde pigeon-æbler
1 limefrugt
timarind (købes i indvandrer-butikker)
citronsalt
peber

Laksen befries for eventuelle rygben og skæres i portions-størrelser og krydres med citronsalt og peber og dryppes med limefrugten.
Selleribladene skylles grundigt og stokken skæres fra. Pigeonæblerne snittes i tynde skiver på tværs af kernehuset.
En gryde vand sættes over med en spsk. tamarind. I damp- kurven lægges et lag selleritoppe og de ituskårne pigeon- æbler,
derpå laksestykker og fintklippet selleritop og tyndt- skårne æbleringe.
Kurven sættes over vandbadet og dampes i tamarind/ vanddamp i ca. 15 min. Sauce: 1 spsk. tamarind smeltes sammen med en
opbagning og tilsættes vand og mælk efter ønske (saucen sies evt. for skaller fra tamarinden).
Bemærk, tamarinden er meget syrlig.
Hertil anbefaler jeg ris (blødkogt)
batsma eller hjemmebagt flütes.

Relaterede billeder: